INGREDIENCE: 1 uvařené kuře, - nebo zbytky pečeného kuřete, bez kůže, - pak samozřejmě musíme zmenšit i proporčně množství ostatních přísad - 2dl mléka, 150g žampionů, 50g másla, 2 vrchovaté lžíce mouky, 1 celé vejce + 2 žloutky, 1 citron, oliv. olej, sůl, pepř, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné maso z kuřete rozmixujeme. Žampiony očistíme a umyjeme vodou, do které jsme přidali citrónovou šťávu. Tak houby nezhnědnou. Nakrájíme je na tenké plátky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a zamícháme. Podlijeme trochou mléka, osolíme, opepříme. Přidáme mleté kuřecí maso a nakrájené žampiony. Necháme vařit až vše zhoustne. Stáhneme z ohně. Přidáme žloutky, zamícháme a necháme vychladit. Pomoučíme si ruce a vytváříme krokety. V misce rozšleháme vejce a 2 lžíce oleje se solí. Krokety namočíme nejdříve ve vajíčku a poté obalíme ve strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji, položíme na talíř s kuchyňským sacím papírem, aby se usušily od přebytečného oleje, a ihned podáváme teplé.