INGREDIENCE: 1kg brambor, kmín, 150g trhaných krupek, 1/4 l mléka, 20g másla, sůl, majoránka, česnek, 1 cibule, 100g sádla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, na půlky nakrájené brambory uvaříme s kmínem v osolené vodě. Krupky propláchneme a potom uvaříme s máslem v osolené vodě do měkka. Během vaření krupkami mícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme a přidáme k nim uvařené krupky. Promícháme, přidáme trochu majoránky a stroužek utřeného česneku a opět vše zamícháme. Zdá-li se vám kaše příliš hustá, zředíme ji teplým mlékem. Kaši omastíme rozpuštěným sádlem a posypeme drobně nakrájenou a na sádle dozlatova osmaženou cibulí. Podáváme ji jako přílohu k párkům,klobásám a pečenému vepřovému masu.