INGREDIENCE: 200g brambor, sůl, 4 velké zelné listy, olej, 2 lžíce smetany, 100g hřibů, 50g oloupaných mandlí, nasekaná pažitka, nasekaná petržel, nasekané capari, 1 lžíce rozemletého koriandru, špetku curcumy v prášku.
POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vadě uvaříme brambory. Spaříme zelné listy a necháme osušit. Uvařené brambory nakrájíme a v hrnci smícháme se smetanou a trochou oleje. Pak ještě přidáme nakrájené hřiby, petrželku, pažitku, mandle a capari. Stáhneme z ohně. Na jednotlivé zelné lity dáme směs, stočíme a upevníme párátkem. Na oleji osmažíme rolky do růžova, posypeme rozemletým koriandrem, curcumou a podlijeme troškou teplé vody. Pánev přikryjeme a necháme dusit až se voda vypaří. Poté pánev odkryjeme a necháme ještě chvilku vařit.