xkuchtik.cz

 

VAJEČNÁ OMELETA S LILKY ( MELANZÁNY).

 

INGREDIENCE: 6 vajec, 2 melanzány, olej, bazalka, 1 zralé rajče, 1 cibule, máslo, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Melanzány nakrájíme na silnější plátky a pak na kostičky. Na velké teflonové pánvi na rozpáleném oliv. oleji osmažíme melanzány za stálého míchání do růžova. Osolíme je a případně opepříme. V míse rozšleháme vajíčka a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a potrhané lístky bazalky, posolte, přidejte nadrobno nakrájené rajče. Směs nalijeme na měkké melanzány a necháme trochu osmahnout. Pak zmírníme plamen, pánev přikryjeme a necháme ještě smažit, až vejce zhoustnou. Opatrně omeletu otočíme – otočíme celou zakrytou pánev tak, aby omeleta byla na hladké poklici, a necháme pomalu sklouznout na pánev, na kterou jsme mezitím přidali kapku oleje. Znovu trochu osmažíme. Podáváme ještě teplé. Krájíme jako dort.

 


Vloženo:26. 11. 2002  
http://www.xkuchtik.cz