INGREDIENCE: 150g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, špetka mletého pepře, špetka mletého nového koření, špetka mletého hřebíčku, sůl, 1/2 l mléka, 15g droždí, špetka cukru, 200g hladké mouky, 1 vejce, tuk na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, novým kořením,hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vykynout. Do mouky zamícháme 1 vejce, přidáme vzešlý kvásek a okořeněné houby. Vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracujeme také zbylé mléko. Na tuku vymaštěném lívanečníku smažíme lívance do růžova.