xkuchtik.cz

 

PSTRUH S MANDLEMI

 

INGREDIENCE: 1 větší pstruh, sůl, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 200ml šlehačky, 1 prolisovaný stroužek česneku, na ozdobení 25g loupaných sekaných mandlí a 1 plátek másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, odřízneme hlavu a opláchneme, osolíme a obalíme v mouce. Nasekané mandle necháme 1-2 min. zhnědnout na másle v malé misce při výkonu 750 W. Do varné misky dáme máslo, přikryjeme a 30 vteřin necháme rozpouštět při výkonu 750 W. Rybu položíme na máslo břichem do středu misky. Nepřikrýváme, připravujeme 4 min. Poté přilijeme šlehačku s utřeným nebo propasírovaným česnekem a polovinou pražených mandlí. Pokračujeme v přípravě dalších 4-6 min. při výkonu 650 W. Vykostěného pstruha na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme zbylými praženými mandlemi. Servírujeme s brambory nebo s bílým chlebem.

 


Vloženo:29. 10. 2011  
http://www.xkuchtik.cz