xkuchtik.cz

 

MALÉ CHOBOTNIČKY.

 

INGREDIENCE: Asi 10 malých chobotnic, hodně petržele, 2 stroužky česneku, 1/2 kg loupaných rajčat, oliv.olej, 1 citron, půl skleničky vína, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Chobotnice necháme prodavačem řádně vyčistit a potlouct o mramorový stůl. V širším kastrolu na hodně oliv. oleji necháme zpěnit česnek, přidáme chobotničky, osolíme, přidáme loupaná rajčata, rozmačkáme je, povaříme asi 15 min, pak podlijeme sklenkou vody a povaříme na mírném ohni dalších asi 30 min. za občasného zamíchání. Ke konci přidáme nasekaný petržel, případně peperončíno, podlijeme sklenkou bílého vína a necháme dusit, až se víno vypaří.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz