xkuchtik.cz

 

RYBÍ KARBANÁTKY (I JAKO SMAŽENÉ KULIČKY).

 

INGREDIENCE: Asi 500 g vykostěné ryby- tuňák nebo treska mražená nebo i mražené rybí filé nebo i větší pstruh, velkou hrst petržele, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 velké lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru,1 citron, 1 rohlík, trochu hladké mouky, sůl, pepř, oliv.olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Mraženou rybu krátce povaříme v malém množství vody, čerstvou rybu necháme udělat na pekáči Crisp a malém množství oliv. oleje. Dáme do misky rozdrobený rohlík nebo 3 plátky bílého chleba a přilijeme trošku mléka. Nakrájíme nadrobno petržel a česnek, pak to trochu rozmixujeme ponorným mixerem. Ve velké míse rozmixujeme ponorným mixerem rozdrobenou obranou rybu, bez kostí a bez kůže, smícháme s vajíčky, petrželem, česnekem, nastrouhaným sýrem, namočeným rohlíkem, citrónovou šťávou, zamícháme, osolíme, přidáme trošku oliv. oleje, znovu rozmixujeme, podle potřeby přidáme trochu strouhanky, abychom docílili správné hustoty, zamícháme. Můžeme přidat i drobně roztrhaných pár lístků čerstvé máty a bazalky, zamícháme. Vytvoříme kuličky, lehce je obalíme v hladké mouce, a podle chuti je buď osmažíme na oliv. oleji, nebo dáme velkou lžící hmotu do tvaru karbanátků na lehce vymazaný pekáč Crisp a dáme je do mikrovlnky na funkci Crisp asi 6 min, podle množství karbanátků. Dětem to moc chutná. Podáváme s bílým chlebem a salátem.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz