xkuchtik.cz

 

JARUŠČINA ČÍNA.

 

INGREDIENCE: 2-4 kuřecí řízky nebo kuřecí prsa (varianty: krůtí nebo vepřové maso), sůl a pepř, 4-6 větších nakládaných okurek (varianty: pórek; nakládané žampióny; papriky - žlutá, zelená, červená, oranžová, sojová omáčka, rýže (varianty: čínské těstoviny; vařené brambory; bramborová kaše). POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky (nudličky), osolíme. Na oleji osmahneme cibulku a přidáme maso. Můžeme trochu popepřit. Nakrájíme okurky a přidáme je k masu. Po chvíli přidáme sojovou omáčku (cca 3-4 lžíce). Necháme prohřát a podáváme s rýží ev. s těstovinami. Čínské těstoviny připravíme podle návodu (přelijeme horkou vodou a necháme chvíli stát, slijeme vodu a těstoviny osmahneme na trošce oleje - pozor pokud to s olejem přeženete budou moc mastné). Nakonec smícháme s masovou směsí.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz