xkuchtik.cz

 

RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA NA PAPRICE.

 

INGREDIENCE: 1000g růžičkové kapust, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 250g točeného salámu, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3/8 vývaru z masoxu, 1 lžíce solamylu, 1 lžička sladké papriky, špetka pálivé papriky, 1/8 l kysané smetany, sůl, malá špetka cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté kapustičky křížem nakrojíme v místě košťálu, aby se stejnoměrně provařily. Cibuli a česnek jemně nakrájíme. Salám nakrájíme na kolečka. Tuk rozpustíme v kastrolu, cibuli, česnek a salám v něm podusíme. Pak přidáme okapané kapustičky a zalijeme je horkým vývarem. Rychle uvedeme do varu a pokrm asi 20 minut dusíme v zakrytém kastrolu na mírném ohni. V kysané smetaně rozkvedláme solamyl, papriku a přidáme ji ke kapustičkám. Necháme několikrát vzejít var za stálého opatrného míchání. Osolíme, přidáme špetku cukru, případně ještě dochutíme paprikou. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

 


Vloženo:20. 9. 1999  
http://www.xkuchtik.cz