INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, 1 kg kysaného zelí, 2 větší cibule, rajčatový protlak, 2 masoxy slepičí, paprika, bobkový list - 2 ks, chilli, Harissa, cukr, sůl, pepř, hl. mouka, 2 lahvičky Kapucín (smetana), popř. 2 rajské, paprika, olivy, kapary.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme a nakrájíme maso na kostičky. Osolíme, opepříme. Opečme na pánvi. Vyndáme z pánve a dáme do kastrolu. Zalijeme horkou vodou. Dáme dusit na půl hodiny. Přidáme 2 bobkové listy. Cibuli nakrájíme najemno. Opečeme do zlatova. Přidáme hl. mouku. Uděláme jíšku. Přidáme 1/2 rajského protlaku. Jíšku můžeme dochutit 2 rajskými jablíčky, 1 paprikou, olivami, kaparů. Pánev sundáme z ohně, přidáme 2 lžičky sl. papriky, 2 lžičky koření Harissa (popř. koření chilli). Necháme vystydnout kastrol. Přidáváme postupně jíšku do kastrolu a pořádně promícháme. Necháme převařit. Mezitím si překrájíme zelí na prkýnku na menší kousky. Do kastrolu s masem dáme 2 Kapucíny (smetanu). Později dáme 2 masoxy slepičí. Nakonec přidáme zelí a převaříme. Dochutíme cukrem, solí, př. octem. Podáváme s houskovým knedlíkem. Protlak není co kečup! Kečup je kyselý!