INGREDIENCE: 4 roštěnky nebo plátky zadního hovězího masa (a 150g), 8 stroužků česneku, 1 1/2 lžíce hrubé soli, trochu vody, 2 lžičky koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: V hlubší míse smísíme česnek jemně prolisovaný s hrubou solí, trochu vody a koňakem.Řezy po obou stranách opékáme po 3-5 minutách. Pak je pomocí vidličky obalíme v česneku. Zmenšíme oheň na grilu a pomalu dopékáme. Během pečení maso ještě potíráme česnekovou marinádou, aby dostatečně nasáklo vůní česneku. Podáváme horké s česnekovým másle ČESNEKOVÁ MARINÁDA: 5cl rostlinného oleje, 4 lžičky citrónové šťávy a 4 stroužky česneku. ČESNEKVÉ MÁSLO: 100g másla, 20g česneku, sůl. V misce utřeme máslo do pěny a smísíme s ním česnek rozetřený se solí. Upravíme do tvaru válečku, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé máslo pak krájíme nožem na kolečka, jimiž bifteky obložíme.