INGREDIENCE: Potřebujeme: 1 l vody, 300 ml octa, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, slunečnicový nebo olivovým olej, 4 kuličky celého pepře 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby vyfiletujeme, filety vypereme, hodně prosolíme (obalit v soli) a uložíme do mísy (nejlépe kameninové). Necháme 1 hodinu uležet při pokojové teplotě a potom slijeme vodu, která pustí z ryb. Mísu uložíme na 24 - 48 hodin do chladu (nejlépe do chladničky). Poté filety vyndáme a vypereme ve studené nebo vlažné vodě. Vyprané filety uložíme zpět do mísy a zalijeme připraveným nálevem na 48 hodin, přičemž po 24 hodinách filety promícháme. Nálev přivedeme do varu a necháme vychladnout. Ryby nezaléváme horkým nálevem! Po 48 hodinách vyndáme z mísy a necháme okapat. Filety nakrájíme na libovolné kousky a ty pak vložíme zpět do mísy, propepříme mletým pepřem a necháme uležet 1 hodinu. Podle chuti nakrájíme cibuli a čínské zelí na kolečka nebo měsíčky a promícháme s rybami. Směs ukládáme do uzavíratelných skleniček po vrstvách. Jednotlivé vrstvy lehce zakápneme slunečnicovým nebo olivovým olejem. Poslední vrstvu zalejeme olejem, aby bylo vše ponořeno. Sklenice zavřeme a uložíme do chladu. Po 24 hodinách je možno pepřenky konzumovat. Nejlepší jsou po 2 - 3 měsících Možno skladovat maximálně 6 měsíců.