INGREDOIENCE: 800 g masa 2 cibule, 80 g sádla, sladká paprika, 8 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, trochu tymiánu, 300 g rýže, 50 g šunky nebo 50 g strouhaného sýra, 15 g zeleného hrášku a na kolečka nakrájená mrkev, petrželka. POSTUP PŘIPRAVY: Skopové maso odblaníme, zbavíme tuku, nakrájíme na kousky. Na zpěněnou cibulku ne sádle přidáme omyté maso, koření, zeleny hrášek, mrkev a za stálého podlévání horkou vodou nebo vývarem dusíme. Když je maso poloměkké, přisypeme propranou rýži, podlijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou na mírném ohni dusit. Když je rýže měkká, přeložíme rizoto (nemusí být) do vymaštěné formy, posypeme strouhaným sýrem nebo nedrobounko nakrájenou šunkou a necháme chv0i zapéct v troubě. Zdobíme petrželkou.