xkuchtik.cz

 

GULÁŠ Z DRŮBEŽÍCH VNITŘNOSTÍ.

 

INGREDIENCE: 500 g mrazených žaludků, srdíček a jater, 1 velká cibule sladká paprika, sůl, pepř, 2 lžíce sádla, kůrka tvrdého chlebe, majoránka, česnek, 1/2 kostky masoxu.

POSTUP PŘIPRAVY: Rozmrazené žaludky, srdíčka a játra dobře očistíme, propláchneme vodou a pokrájíme ne menší kousky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a nakrájené drůbky. Podlijeme horkým bujónem z masoxu a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nastrouháme kousek tvrdého chleba. Počkáme, až je šťáva vydušená, přidáme nastrouhaný chléb, vše přikryjeme pokličkou a necháme chléb změknout. Potom opět podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Před dokončením dochutíme solí, pepřem, stroužkem česneku a majoránkou.

 


Vloženo:8. 4. 2004  
http://www.xkuchtik.cz