INGREDIENCE: Drky (1 kg čerstvých nebo 600 g polotovarů), 100 g uzeného bůčku, 30 g tuku, 2 cibule, kousek celeru, líce hladké mouky,líce papriky, 2 strouky česneku. POSTUP PŘIPRAVY: Syrové drky dobře očistíme, opereme v několika vodách a dáme vařit do slané vody. Po chvíli vaření vodu slijeme a dáme novou vřelou vodu, osolíme, vloíme kousek uzeného bůčku, cibuli, kousek celeru a drky vaříme do měkka. Pak si připravíme cibulovou jíku, přelijeme ji vývarem do hustoty omáčky, dochutíme paprikou a utřeným česnekem Do procezené omáčky vloíme na nudličky nakrájené uvařené drky a chvilku společně povaříme. Drky z polotovaru spaříme, dáme vařit s uzeným masem a dále postupujeme, jak ji bylo uvedeno. Příloha: houskový knedlík, brambory.