xkuchtik.cz

 

DRŠKY Á LA PAPRIKÁŠ

 

INGREDIENCE: Dršky (1 kg čerstvých nebo 600 g polotovarů), 100 g uzeného bůčku, 30 g tuku, 2 cibule, kousek celeru, lžíce hladké mouky,lžíce papriky, 2 stroužky česneku. POSTUP PŘIPRAVY: Syrové dršky dobře očistíme, opereme v několika vodách a dáme vařit do slané vody. Po chvíli vaření vodu slijeme a dáme novou vřelou vodu, osolíme, vložíme kousek uzeného bůčku, cibuli, kousek celeru a dršky vaříme do měkka. Pak si připravíme cibulovou jíšku, přelijeme ji vývarem do hustoty omáčky, dochutíme paprikou a utřeným česnekem Do procezené omáčky vložíme na nudličky nakrájené uvařené dršky a chvilku společně povaříme. Dršky z polotovaru spaříme, dáme vařit s uzeným masem a dále postupujeme, jak již bylo uvedeno. Příloha: houskový knedlík, brambory.

 


Vloženo:27. 1. 2015  
http://www.xkuchtik.cz