INGREDIENCE: 300g reveně, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce cukru, špetka skořice, tuk na vymazání formy, šťáva z půlky citrónu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Reveň očistíme, oloupeme a nakrájíme asi na 2 cm velké kousky. Pro přípravu drobenky rozpustíme na mírném ohni máslo nebo tuk, sejmeme z ohně a necháme trochu vychladnout. Do misky dáme 3 lžíce mouky, 2 lžíce cukru a špetku skořice. Promícháme a po troškách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo, které špičkami prstů lehce vpracováváme do mouky s cukrem, až se vytvoří jemná drobenka. Menší ohnivzdornou nádobu trochu vymažeme tukem, naplníme revení, zasypeme zbylým cukrem a zakapeme šťávou z citrónu. Na ovoce rovnoměrně nasypeme drobenku. Vložíme do předehřáté trouby a asi 15 minut zapékáme. Drobenka má být jemně nazlátlá a reveň měkká.