INGREDIECE: Máslové těsto, 1 žloutek.
POSTUP PŘÍPRAVY: Upravíme máslové lístkové těsto. Vyválíme je na sílu půl prstu a tvořítky z něho vykrajujeme různé tvary, husičky, srdíčka, hvězdičky a podobně. Koláčový plech potřeme studenou vodou, položíme na něj vytvořené tvary, potřeme rozšlehaným žloutkem rozmíchaným s trochou studené vody a pečeme prudčeji asi 15 až 20 minut. Upečené paštičky urovnáme úhledně kolem pečeného hřbetu na horkou mísu.
Vhodnou přílohou k jelenímu masu jsou i noky: 30 g másla 1 žloutek, 1 l mléka, lžička soli, 400 g hladké mouky, na maštění, 30 g rozpuštěného másla, 10g strouhané housky.
Lžíci másla utřeme se žloutkem, mlékem, solí a 400 g hladké mouky v tužší těsto, dobře je vařečkou vypracujeme a lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky, které zaváříme do vroucí vody. Vaříme je asi 10 minut: Uvařené noky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhanou houskou a podáváme k připraveným masům.