xkuchtik.cz

 

DIVOKÁ KACHNA S PÓRKEM.

 

INGREDIECE: 1 divoká kachna, 2 pomeranče, 2 lžíce medu, sůl, mletý pepř, 1/2 kg pórku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sekaných vlašských ořechů, petrželová nať.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu omyjeme a osušíme. Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s medem, solí a pepřem. Potom vložíme kachnu do pekáče, podlijeme vodou a nejprve zprudka a potom zvolna dusíme asi 50 minut. Ke konci pečení poklici sejmeme a kachnu upečeme dozlatova. Během pečení ji podléváme pomerančovou směsí. Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na větší kusy. Oloupeme druhý pomeranč i s bílou dužninou a nakrájíme ho na plátky, které ještě rozpůlíme. Zahřejeme olej, podusíme na něm pórek, přidáme kousky pomeranče, zbylou marinádu a necháme přejít varem. Kachnu s pórkem upravíme na mísu a nakonec posypeme sekanými vlašskými ořechy. Povrch ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami.

 


Vloženo:8. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz