INGREDIENCE: Potřebujeme asi 1000 g masa z divočáka, 200 g slaniny, 100 g másla, 1 l bílého vlna, trochu hladké mouky. Na potření řízků: 2 velké cibule, omytá kůra z půlky citronu, 2 malé okurky, 1 sardelka, lžíce sekané petrželky, 2 naložené hříbky ve sladkokyselém nálevu, 1 okurku a 2 hříbky do šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme řízky, které naklepeme, osolíme a potřeme připravenou směsí z cibule, citrónové kůry, sardelek, sekané petrželky a naložených hříbků. To vše rozsekáme nadrobno a promícháme. Na každý připravený řízek dáme dva plátky slaniny, řízek stočíme, převážeme provázkem nebo nití nebo spojíme párátkem a na povrchu osolíme a opepříme. Připravené závitky opečeme na másle, potom je přiklopíme a dusíme doměkka. Když šťáva trochu vysmahne, podlijeme ji bílým vínem. Ještě chvíli podusíme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem nebo vodou a vložíme sekanou okurku, naložené hříbky a necháme společně přejít varem. Měkké závitky vložíme zpět do šťávy a podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.