INGREDIENCE: 2 kedlubny, 80g rýže, sůl, 3 rajčata, 2 snítky kopru, 1 svazek kerblíku, 2 lžíce tvarohu, 1/2 lžičky provensálského koření, mletý pepř, 1 cibule, 1/4 l rajčatové šťávy, sladká paprika, cukr.
POSTU PŘÍPRAVY: rýži uvaříme v osolené vodě. Oloupané kedlubny dusíme asi 10 minut v malém množství vařící osolené vody. Pak je vyjmeme, necháme zchladnout a odřízneme vršky. Lžičkou vydlabeme dřeň. Jedno rajče nakrájíme na kostičky, dvě na špalíky. Opereme byliny. Pár si jich odložíme, zbytek usekáme. Smícháme rýži, kostičky rajčat, na sekané bylinky, tvaroh a koření. Pikantně ochutíme solí i pepřem a touto směsí naplníme vydlabané kedlubny. Cibuli nakrájíme na špalíky. Přidáme rajčatovou šťávu, vydlabanou kedlubnovou dřeň, zbylé kousky rajčat a cibuli. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a cukrem. Do ohnivzdorné formy dáme směs rajčat, cibule a dřeně i plněné kedlubny. Zapékáme asi 20 minut při 200°C.