INGREDIENCE: 1000 g srnčího hřbetu, máslo, olej, 1 pomeranč, madeirské víno, lžička bramborové mouky, sklenka pomerančového likéru, paštikové koření, vývar z masa, sůl. Na oblohu: bramborové krokety, fazolky, rajčata, žampiony, máslo, mletý pepř a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí hřbet vykostíme, maso nakrájíme na malé bifteky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme paštikovým kořením. Opečeme po obou stranách na másle a oleji a uložíme na teplé místo. Do tuku po opékáni přidáme trochu vývaru, šťávu z pomeranče, trochu Madeiry (sladkého dezertního ovocného vína) a povaříme několik minut. Pak přidáme bramborovou mouku rozmíchanou ve víně a přivedeme do varu. V poslední okamžik přidáme pomerančový likér a kousek čerstvého másla. Maso urovnáme na podlouhlou mísu a podáváme. Mísu obložíme bramborovými kroketami, půlkami opečených rajčat, dušenými fazolkami a ozdobíme hlavičkami žampionů osmaženými na másle.