xkuchtik.cz

 

ZAJEČÍ JACHNIJA (BULHARSKO).

 

INGREDIENCE: 750 g zaječího masa, 250 g bílých fazolí, 5 zelených paprik, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 60 g slaniny, zelená petrželka, mletý pepř a sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc ve studené vodě a v téže vodě je uvaříme druhý den doměkka. Papriky opečeme v troubě, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zaječí maso nakrájíme na větší kousky, osmažíme společně s jemně nakrájenou cibulí a česnekem na slanině nakrájené na kostičky, zasypeme moukou, zasmažíme a podlijeme vývarem z masa. Přidáme papriky, pepř, sůl a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme uvařené fazole a krátce povaříme.

 


Vloženo:26. 1. 2002  
http://www.xkuchtik.cz