INGREDIENCE: 1 očištěná vykuchaná husa, 600 g jedlých kaštanů, 200 g hovězího masa,
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný, dobře vypraný žaludek a husí játra podusíme. Hovězí, vepřové i telecí maso semeleme na masovém strojku a dáme dusit na osmaženou drobně nakrájenou cibulku. Po 15 minutách přidáme oloupané pečené kaštany, osolíme, přilijeme šálek pitné vody a přidáme podélně nakrájené mandle. Podušený žaludek a játra pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Jablka zbavená jádřinců a oloupaná nakrájíme na plátky, vmícháme do masa s přidáním skořice a odstavíme na pracovní stůl. Takto připravenou nádivkou plníme očištěnou, vykuchanou a vypranou husu, zašijeme všechny otvory, osolíme, vložíme do pekáče, a před pečením celou pokapeme citrónovou šťávou. Při pečení husu poléváme výpekem, aby byla šťavnatá a obracíme, aby ze všech stran byla do zlatova upečená. Upečenou husu pak servírujeme na prkénku a jednotlivé porce oddělujeme až u stolu. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a hlávkový salát.