xkuchtik.cz

 

ZAPÉKANÝ VAJEČNÝ DŽUVEČ Z KUŘAT.

 

INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, 120 g cibule zelňačky, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka sladké papriky, podle chuti sůl, 1 dl vývaru z kostí, 3 dl kyselého mléka, 4 vejce, 2 lžíce oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme společně s cibulkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem z kostí, osolíme a dusíme do měkka. Jednotlivé porce hotového pokrmu klademe do ohnivzdorných misek, zalijeme kyselým osoleným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a zapečeme. Pokrm podáváme v miskách, v kterých se zapékal. Vhodnou přílohou je bílý chléb.

 


Vloženo:16. 3. 2002  
http://www.xkuchtik.cz