INGREDIENCE: 800g zadní části zajíce, 1 lžička hl. mouky, 1 lžíce oleje , 300 g cibule zelňačky, 4 dl bílého vína, 300 g rajčat, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, hlavička česneku, 1 lžička cukru, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze zajíce odblaníme, nakrájíme na stejnoměrné porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček do trouby dáme olej, rozpálíme a opečeme zajíce po obou stranách. Maso vyjmeme a na tuku osmažíme Cibulku, přilijeme víno, vložíme zpět maso, přidáme oloupaná rajčata zbavená jader, koření, cukr a přilijeme potřebné množství vody. Přiklopíme dobře přiléhající poklicí a dusíme ve slabě vyhřáté troubě asi jeden a půl hodiny, cibule se po této době rozvaří a zahustí potřebné množství šťávy. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.