xkuchtik.cz

 

JACHNJA ZE SRNČÍHO (BULHARSKO).

 

INGREDIENCE: 600 g srnčího plecka bez kosti, 200 g bílých fazolí, 300g želených paprik, velká cibule, hlavička česneku, 60 g slaniny bez kůže, 1 lžíce hladké mouky, trochu pažitky, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě. Papriky opečeme po všech stranách v horké troubě, vyčistíme od jadérek, oloupeme a nakrájím~ na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v kastrole rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a nastrouhaný česnek, vmícháme na kostky nakrájenou srnčí plec, opečeme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vodou. Pak přidáme nakrájenou papriku, osolíme, opepříme a maso dusíme do měkka. Pak přidáme vařené odkapané fazole a podáváme sypané jemně krájenou pažitkou.

 


Vloženo:20. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz