xkuchtik.cz

 

KUŘE PO GABROVSKU (BULHARSKO).

 

INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, špetka mleté sladké papriky, 150 g rajčat, sůl, 100g másla, 400 g cibule, lžíce estragonu, 400 g brambor.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vyprané kuře rozsekáme na porce, osolíme, opečeme na másle, vyjmeme a v tuku po pečení osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme nasekaný estragon a podlijeme vodou. Oloupané syrové brambory pokrájíme na větší kostičky, dáme do ohnivzdorné misky, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, přidáme opečené porce kuřete, přelijeme cibulovým základem s paprikou a estragonem a v troubě dopečeme.

 


Vloženo:6. 3. 2002  
http://www.xkuchtik.cz