xkuchtik.cz

 

PEČENÝ ZAJÍC (JUGOSLÁVIE).

 

INGREDIENCE: 600g zaječího zadku, 150g slaniny bez kůže, 1 l bílého vína, 2 lžíce oleje, 4 citróny, hlavička česneku, špetka mletého pepře, podle chuti sůl, petrželová nať, zaječí játra a srdce. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí zadek odblaníme, prošpikujeme hodně slaninou a upečeme na pekáči v troubě na zbylé slanině, podlitý vodou, do poloměkka. Pak maso nakrájíme na porce, vložíme do oleje smíseného s citrónovou šťávou, třeným česnekem, sekanou petrželkou, mletým pepřem a vínem. Pak přidáme drobně rozsekané srdce a játra ze zajíce a dopečeme přikryté pod pokličkou. Ihned horké podáváme.

 


Vloženo:15. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz