xkuchtik.cz

 

NADÍVANÁ SLEPICE S BRAMBORY.

 

INGREDIENCE: 1 očištěná slepice a vnitřnosti ze slepice, 800 g oloupaných brambor, 50g rýže, 150g cibule, 100g másla, sůl a mletý pepř, špetka mleté papriky, petrželová nať.

POSTUP PŘÍPRAVY: očištěnou a vypranou slepici osolíme, nadijeme, zašijeme, několikrát propíchneme vidličkou a dáme vařit do přiměřeného množství vařící osolené vody. Nádivku si připravíme v kastrole, kde osmahneme na másle drobně krájenou cibuli, přidáme opranou rýži a dusíme do poloměkka. Vnitřnosti ze slepice nakrájíme na menší kostičky, přidáme k rýži, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a dobře promícháme. Když slepice změkne, vyjmeme ji z polévky a zapečeme ve vymaštěném pekáči ještě asi půl hodiny s plátky nakrájených brambor, osolených a zbarvených mletou paprikou. Pak podáváme jednotlivé porce sypané sekanou petrželkou.

 


Vloženo:29. 10. 2001  
http://www.xkuchtik.cz