xkuchtik.cz

 

KACHNA NADÍVANÁ SARDELEMI.

 

INGREDIENCE: I kachna, 1 petržel, 1 mrkev, malý kousek celeru, 50g sardele, 50g kaparů, 1 lžíce strouhanky, 1 vejce, podle chuti sůl. Do pekáčku - 40 g sádla, 3 dl vývaru, 2 dl červeného vína, 500g oloupaných brambor, všechen tuk z kachny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní drůbky bez jater dáme vařit do slané vody a s očištěnou kořenovou zeleninou vaříme do měkka. Drůbky vyndáme, maso obereme z kostí, umeleme na masovém strojku, přidáme jemně utřenou sardelku, usekané kapary, strouhanku a syrové vejce. Vše dobře spojíme. Očištěnou vykuchanou, vypranou kachnu osolíme, vnitřek vymažeme připravenou nádivkou, vložíme dovnitř i játra, kachnu zašijeme a dáme do pekáče se sádlem, zalijeme vývarem, vínem, přiklopíme a dusíme do měkka. Pak okolo kachny v pekáči urovnáme brambory nakrájené na plátky, kachnu vyndáme, brambory osolíme, přelijeme tukem z kachny a upečeme do zlatova. Kachnu neporcujeme a podáváme s pečenými brambory.

 


Vloženo:19. 11. 2001  
http://www.xkuchtik.cz