INGREDIENCE: 600 g zaječího zadku, 100 g vepřového sádla, 400 g červeného zelí 2 lžíce cukru, 4 hřebíčky, 4 menší jablka, 3 lžíce octa, 2 lžičky másla, 150g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hliněném kastrole rozpustíme sádlo, vložíme jemně nakrájené červené zelí, osolíme, okořeníme hřebíčkem, ocukrujeme, podlijeme vodou a dusíme. Zaječí zadek vcelku se hřbetem odblaníme, nohy v kloubech nařízneme, protáhneme slaninou a na másle v troubě doměkka upečeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader a necháme dusit s červeným zelím asi 20 minut: Pak jablka vybereme, zelí okyselíme octem, necháme ještě podusit a podáváme. Na teplý talíř dáme kopeček červeného zelí, ozdobíme dušeným jablkem a přidáme porci pečeného zajíce, a to kousek hřbetu a kousek stehna a podáváme.