INGREDIENCE: 400 g kančí kýty bez kosti, 60 g másla, 100 g uzeného bůčku, 100 g cibule, podle chuti sůl, 5 kuliček celého pepře, 1 dl červeného vína, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: pro tuto úpravu je vhodný mladý kus, a proto maso nenakládáme. Kančí kýtu opereme, vysušíme v čisté utěrce, protýkáme uzeným bůčkem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle, pak maso vyndáme z kastrolu a přidáme jemně krájenou cibulku, osmahneme, opepříme, opečenou prošpikovanou kýtu podlijeme trochu vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme a nakrájíme na porce. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme, zalijeme trochou vody, provaříme, přidáme červené víno a maso vložíme zpět do šťávy, přivedeme do varu a podáváme.