xkuchtik.cz

 

FAZOLOVÝ HRNEC PO ŘECKU.

 

INGREDIENCE: 500g bílých fazolí, 600 g cibule, 200 g oleje, 1 l vody, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, špetka mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané fazole zalijeme studenou vodou tak, aby byly úplně potopené a necháme přes noc máčet. Druhý den je uvaříme do měkka a vodu z nich slijeme do nádoby. Na oleji usmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme sůl, mletý pepř a papriku. Do vymazané ohnivzdorné misky klademe vrstvu fazolí a usmaženou cibuli. Horní vrstva jsou vždy fazole. Povrch pokapeme zbývajícím olejem, dolijeme vodou z fazolí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po 20 minutách podáváme v misce, ve které jsme fazole zapékali.

 


Vloženo:22. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz