xkuchtik.cz

 

SMAŽENÝ LILEK (RUMUNSKO).

 

INGREDIECE: 1 kg lilku, 1 lžíce hladké mouky, 100g sýra na strouhání, 2 žloutky, 120 g oleje. Těstíčko na smažení - 2 vejce, hladké mouky, špetka soli, 100 g sýra na strouhání, 6 lžic mléka, 3 lžíce hl. mouky, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky opereme i se slupkou nakrájíme na plátky silné asi jeden centimetr, osolíme a necháme uležet. Z vajec, mléka mouky připravíme těstíčko, osolme, pak plátky lilku osušíme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji po obou ranách osmažíme. Nastrouhaný sýr utřeme se žloutky na hustou pastu a tou slepujeme vždy dva plátky lilku k sobě. Spojené plátky obalíme v těstíčku a vysmažíme v horkém oleji.Přílohou je dušená zelenina.

 


Vloženo:11. 1. 2002  
http://www.xkuchtik.cz