INGREDIENCE: 600 g celeru, 150g cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce bílého vína, 1 l vývaru z celeru, podle chuti sůl a mletý pepř, zelená petrželová nať, 1 bobkový lis, lžíce másla, 150g čerstvých hříbků. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v co nejmenším množství osolené vody do poloměkka. Vyjmeme z vody a na sítu necháme odkapat. Cibuli jemně nakrájíme a podusíme na sádle, zaprášíme moukou a osmahneme, pak zalijeme vývarem z celeru, rozšleháme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, bobkový list a provaříme. Na másle podusíme očištěné nakrájené hříbky a přes sítko propasírujeme na celer připravenou omáčku, dovaříme a ihned podáváme.