xkuchtik.cz

 

FAZOLOVÉ LUSKY PO BULHARSKU.

 

INGREDIENCE: 800 g fazolových lusků, 150 g cibule, 200 g rajčat, 150 g oleje, špetka mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl, zelená petrželová nať, hrst kopru. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole zbavíme vláken, v polovině překrojíme a dáme do přiměřeně velkého kastrolu, přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata, zaprášíme paprikou, přidáme drobně rozsekaný kopr a petrželku a vše pomalu dusíme. Občas trochu podlijeme vodou, až fazole změknou, zahustíme moukou, kterou rozkvedláme v trošce studené vody a povaříme. Před podáváním fazole osolíme.

 


Vloženo:22. 7. 2001  
http://www.xkuchtik.cz