xkuchtik.cz

 

PLNĚNÉ OKURKY (ŘECKO).

 

INGREDIENCE: 1 kg salátových okurek (asi 4 ks), 200 g hovězího masa, 100 g vepřového masa, velká cibule, 2 natvrdo vařená vejce, petrželová nať, podle chuti sůl a mletý pepř, 200 g rajčatového protlaku, 1/ l kyselé smetany, 10g čerstvého kopru, 4 citróny, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky oloupeme a nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kousky, příčně rozdělíme a střed vydlabeme. Hovězí a vepřové maso umeleme na masovém strojku, přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájená, natvrdo vařená vejce, sekanou petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme. Vše propracujeme v tužší masovou nádivku, kterou plníme vydlabané okurky, pak je přikryjeme prázdnými polovičkami a vkládáme do ohnivzdorné máslem vymazané misky. Několik lžic kyselé smetany spojíme s rajčatovým protlakem a směsí polijeme připravené okurky, pokapeme citrónovou šťávou a přikryté dusíme asi 20 minut. Před podáváním ještě pokrm posypeme sekaným koprem a podáváme s bílým chlebem.

 


Vloženo:19. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz