INGREDIENCE: 8 paprik, 80 g česneku, 2 lžíce oleje, lžíce octa, petrželová nať, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky opečeme nejlépe bud přímo na plotně, v troubě či na grilu nebo na kulaté plotýnce, která je příslušenstvím plynového sporáku. K opékáni vybíráme silnější dužnaté papriky, které předem opereme, osušíme, ale neodstraňujeme zatím stopku ani semínka. Při. pečení papriky několikrát obrátíme, až slupka na více místech zhnědne a odfoukne se od dřeně. Upečené papriky skládáme na sebe, tak se lehce zapaří a lépe je sloupneme. Teprve při loupání odkrojíme stopku a zbavíme papriky semínek. Oloupaný česnek nastrouháme a rozetřeme se solí, dáme do misky a pomalu přikapáváme olej za stálého třenií Do vzniklé kašičky přidáme drobně nakrájenou petrželku a rozředíme octem. Loupané papriky osolíme a každou namočíme v česnekové směsi. Takto připravené papriky urovnáme na mise a podáváme.