INGREDIECE: 320g hrubé mouky, 2 vejce, 40g slaniny bez kůže, petrželová nať, sůl podle chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme hrubou mouku, do které uděláme důlek, vyklepneme vejce, promícháme vidličkou s trochou mouky v řídké těstíčko, do kterého vpracujeme ostatní mouku, až vznikne tuhé těsto, které na vále dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na menší díly a z každého vypracujeme kuličku, všechny pak necháme pod mísou dvacet minut odpočinout. Kuličky vyválíme tence na kulaté placky a necháme zaschnout. Poté je rozkrájíme na stejnoměrné pásy, ty skládáme na sebe a krájíme široké nudle, necháme uschnout a pak vaříme do měkka ve slané vodě. Ocedíme, propláchneme studenou vodou a dáme na pánev, kde jsme rozškvařili na malé kostičky nakrájenou slaninu bez kůže, promastíme a ohřejeme, posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k omáčkám nebo dušeným masům.