xkuchtik.cz
KOŘENÍ
- BAZALKA - do polévek, omáček, karbanátku,salátu, zvěřiny a ryb.
- BADYÁN - do kompotů, likérů, pečiva a čínské kuchyně.
- BEDRNÍK - do polévek, salátů a omáček.
- ČERNOBYL - na pečenou husu.
- CHILLI - do marinád,bylinkového octa a olejů, indické a čínské kuchyně.
- DOBROMYS - na telecí a skopové maso.
- ESTRAGON - k pečeným a dušeným masům, do salátů, k nakládání okurek a rajských jablíček.
- FENYKL - k nakládání zeleniny( zvlášť okurek) a do dýňových kompotů.
- HŘEBÍČEK - do rýže, sladkých pokrmů, punčů, červeného zelí,mletý do masových šťáv a omáček.
- JALOVEC - na zvěřinu, zelí, do solných laků a nálevů na maso.
- KARDAMON - do dušených mas,černé kávy, ovocných salátů a dortů.
- CURRY - na kuře, vepřové maso, do indických rýžových pokrmů.
- KERBLÍK - do salátů a světlých omáček.
- KMÍN - na vepřové maso, do zelí,pečiva, k pečení husy a kachny.
- KOPR - k nakládání okurek a do okurkových salátů.
- KORIANDR - k nakládání zeleniny, na krůtu, do pečiva a indické kuchyně.
- KURKUMA- indická kuchyně, do polévek a do rýže.
- LEVANDULE - k přípravě ryb.
- LIBEČEK – k přípravě polévek a omáček.
- MAJORÁNKA - do polévek, uzenin a jaternic.
- MÁTA PEPRNÁ – do marinád, na jehněčí maso.
- MEDUŇKA – k aromatizování rýže, do salátů, nápojů, želé a bowlí.
- MUŠKÁTOVÝKVĚT – do nádivek, polévek a zelí.
- MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK – do polévek, zelí a indické kuchyně.
- MYRTA – do sladkých pokrmů a při uzení masa.
- OREGÁNO – italská a francouzská kuchyně.
- PAPRIKA – do guláše a zeleninových jídel.
- PEPŘ BÍLÝ – univerzální použití.
- PEPŘ ČERNÝ - univerzální použití.
- PEPŘ ZELENÝ – na bifteky a paštiky.
- PUŠKVOREC- do ovocných salátů, likérů a kompotů.
- ROZMARÝN – na drůbež, ryby a do marinád.
- ŘEŘICHA – do salátů z okurek, hlávkového salátu a salátu z rajských jablíček.
- SATUREJKA – do omáček, fazolového salátu, kapusty, omáček, k nakládání okurek a zelí.
- SEZAM – do pečiva.
- SKOŘICE – na sladké pokrmy, do kávy a svařeného vína.
- ŠAFRÁN – do polévek a rýžových jídel, do dortů a sladkého pečiva.
- ŠALVĚJ – na telecí a skopové maso, ryby a drůbež.
- TYMIÁN – na drůbež a ryby, do míchaných vajec, k nakládání okurek.
- YZOP – na luštěniny a do polévek.
- ZÁZVOR – na maso, do polévek, k sladkým pokrmům.
Vloženo:28. 7. 2001
http://www.xkuchtik.cz