INGREDIECE: 100g másla, 150g cukru, 100g hladké mouky, 100g čokolády, 2 sáčky vanilkového cukru, 5 vajec, 50g rozinek, trochu rumu, 6 dl mléka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr, čokoládu, mléko, vanilkový cukr a hladkou mouku dáme do kotlíku a nad párou šleháme, až nám mléko zhoustne. Necháme zchladnout, zašleháme žloutky a na konec zamícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravené těsto dáme do pudinkové formy, posypeme rozinkami a v horké troubě pečeme asi patnáct minut. Hotový pudink vyklopíme na mísu. Když vychladne, podáváme jej na stůl celý s hořícím rumem, nejlépe při zhasnutém světle. Rum zapálíme tím, že jej nahřejeme na malé pánvičce nad lihovým vařičem, trochu nakloníme, aby nám chytla pára - alkohol – a rychle nalijeme hořící kolem pudinku, ihned podáváme.