xkuchtik.cz

 

BANICA (BULHARSKO).

 

INGREDIECE: 500g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 50g másla, 300g strouhaného čedaru, 2 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vajec, soli a potřebného množství vody vypracujeme tužší těsto (jako na nudle) a vyválíme z něho osm tenkých placek. Placky potřeme rozpuštěným máslem, potřeme strouhaným sýrem, promíchaným se syrovými žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu, takže máme z každé placky dvě roličky proti sobě. Takto připravenou banicu narovnáme jednu vedle druhé na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme do zlatova. Pak znovu pomastíme osoleným máslem. Banicu podáváme teplou.

 


Vloženo:10. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz