INGREDIECE: 300g pšenice (nevařené), 200g práškového cukru, 100 g mletých mandlí, (nebo ořechů), 2 g vanilky, špetka muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Pšenici přebereme, opláchneme na sítku a přes noc namočíme do vody. Ráno vodu odcedíme. Pak přidáme novou vodu - jeden a půl dílu na díl pšenice - a vaříme 10-15 minut tak, aby se nám nerozvařila. Vodu z vařené pšenice slijeme a pšenici v horkém hrnci bez vody zabalíme do čisté utěrky a uložíme na několik hodin pod peřinu nebo polštář. Po této době pšenici vyjmeme a necháme na dřevěném vále nebo prkénku oschnout. Oschlou pšenici umeleme, přidáme tři čtvrtiny práškového cukru, mleté mandle nebo oříšky a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Vše dobře promícháme a formičkou děláme malé bochánky, které pocukrujeme zbývajícím cukrem s vanilkou. Tento moučník podáváme návštěvě jako prvý pokrm v den slave, což je u pravoslavných Srbů svátek rodinného patrona.