xkuchtik.cz

 

OMÁČKA KE GRILOVANÝM MASŮM.

 

INGREDIENCE: 40 g másla, 2 žloutky, 1 citrón trochu vody, špetka soli a mletého pepře, zelená petrželka, 1 cibule, lžíce estragonu, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce rajčatového protlaku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme syrové žloutly, citrónovou šťávu, sůl, pepř, máslo
a šleháme ve vodní lázni do pěny. Pak pomalu zašleháme vlažnou vodu, podušenou, přes sítko propasírovanou cibuli; bílé víno, rajčatový protlak a nakonec přidáme sekané estragonové listy. Omáčku ihned podáváme nebo ji můžeme uschovat ve vodní lázni. Podáváme k masům upravovaným na grilu, na rožni nebo připravovaným narychlo na pánvi.

 


Vloženo:26. 8. 2001  
http://www.xkuchtik.cz