xkuchtik.cz

 

TAVUK ČORBASI - SLEPIČÍ POLÉVKA (TURECKO).

 

INGREDIENCE: 1 slepice, 1, 1 l vody, 50g rýže, 2 vejce, 1 citrón, podle chuti sůl, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vypereme, rozpůlíme a dáme vařit. Přidáme i dobře oprané vnitřnosti - játra, žaludek, i srdce a vaříme do měkka. Maso vyndáme a do vývaru zavaříme opranou okapanou rýži, osolíme a vaříme až je rýže měkká. Z předepsaného množství vajec oddělíme žloutky od bílků; bílky ušleháme do pěny. Do žloutků přidáme šťávu z citrónu, přisolíme a lehce spojíme s ušlehanými bílky. Pak zašleháme šálek polévky a pomalu, po malých dávkách zašleháme do polévky tak, aby se nám vajíčková pěna nesrazila. Slepici vykostíme, maso i vnitřnosti nakrájíme na drobné kousky, dáme do polévky a podáváme sypané jemně sekanou petrželkou.

 


Vloženo:11. 1. 2002  
http://www.xkuchtik.cz