INGREDIENCE: 1 menší slepice, malý kousek celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 2 bobkové listy, hřebíček, 3 feferonky, 6 lžic oleje, 320 g rýže, 100 g rozinek, 50g spařených oloupaných mandlí, podle chuti sůl, mletý pepř a.kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici s očištěnou, vypranou a nakrájenou zeleninou uvaříme v osolené a opepřené vodě do měkka. Vypranou, odkapanou a usušenou rýži osmahneme na polovičce oleje a podlijeme vývarem ze slepice. Vývar je nutné odměřit tak, že na jeden díl rýže dáme jeden a půl dílu slepičího vývaru, osolíme, okořeníme a přidáme kari a vyprané rozinky. Pak rýži povaříme asi deset minut na mírném ohni. Neodkrýváme a necháme ještě chvíli stát na teplém místě (otevřená trouba apod.). Slepičí maso obereme z kostí, nakrájíme na drobnější kousky, přidáme usekanou feferonku a opečeme na zbytku oleje do hněda. Mandle opražíme a zamícháme do hotové rýže. Chuť pokrmu musí být velmi ostrá, ale zároveň sladká.