INGREDIENCE: 400 g jehněčího masa, 40 g rýže, malý kousek celeru, větší kousek petržele, 1 mrkev; 2 žloutky, 2 lžíce jogurtu, 1 citrón, podle chuti sůl, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vaříme ve 3/4 l vody mírně osolené, přidáme očištěnou vypranou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, uvaříme do měkka a odstavíme. Vypereme rýži a uvaříme ji do měkka ve 3 /4 l osolené vody. Maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme k vařené rýži. V jogurtu rozkvedláme žloutky. Přidáme citrónovou šťávu a opatrně zašleháme do prochladlé odstavené polévky z masa. Pak tuto zahuštěnou polévku zašleháme do druhé poloviny polévky s ryží a masem a podáváme.