INGREDIENCE: 1 hlávka zelí, 200 g skopového, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 50 g veky, 1 lžíce mléka, 80 g slaniny bez kůže, 1 l masového vývaru, I50 g mrkve, 2 petržele, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávku zelí rozebereme na listy, vypereme a necháme ve vařící osolené vodě spařit. Odcedíme, necháme odkapat a rozprostřeme na stůl. Polovinu cibule nakrájíme a osmahneme na oleji, veku navlhčíme mlékem a skopové maso semeleme na masovém strojku, zamícháme a přidáme polovinu slaniny, nakrájené na malé kostičky, osolíme, okořeníme a dobře vymícháme. Směs pak plníme do zelných listů. Zbytek oleje dáme do přiměřeně velkého kastrolu, přidáme druhou polovinu slaniny, nakrájené na plátky, dobře zabalené zelné listy a podlijeme vývarem. Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev s petrželí, druhou polovinu cibule, nakrájenou na čtvrtky, přisolíme a připepříme. Zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme asi dvě hodiny, až nám šťáva v zelí zhoustne. Podáváme s rýží.