INGREDIENCE: 600 g zelených fazolových lusků, 250 g olivového oleje, 200 g cibule, petrželová nať, 3 listy máty peprné, 1 lžička cukru, 1 citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolové lusky vypereme, očistíme (zbavíme vláken), podélně rozpůlíme a necháme na sítu odkapat Drobně krájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme osolené fazolové lusky a necháme v oleji asi čtyři minuty. Pak přilijeme stejné množství vařící vody jako bylo oleje, přidáme jemně sekanou petrželku a tři lístky máty peprné, cukr, citrónovou šťávu a přisolíme. Opatrně mícháme, aby lusky zůstaly celé. Fazole dusíme do měkka, šťáva se odpaří a na fazolích zůstane jen olej. Vychlazené fazole podáváme jako přílohu k masu.